MINATECH-RO E-newsletter

Science and technology park for micro- and nanotechnologies MINATECH-RO

back

 

No.3/Year 2 - February 2008

 

Parcul stiintific si tehnologic de micro- si nanotehnologii MINATECH-RO (www.minatech.ro) isi ofera serviciile firmelor interesate. Parcul a fost format prin resursele puse la dispozitie de catre INCD-Microtehnologie (IMT-Bucuresti, www.imt.ro) si Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB), in cadrul consortiului care a creat parcul (inaugurat in iunie 2006).

Oferta consta in:
1. Spatii de lucru tip birou, cu acces la mijloacele de comunicatii, secretariat etc. (in cladirea IMT din zona Baneasa).
2. Acces la spatiile tehnologice ale IMT, pentru instalarea propriilor
echipamente.
3. Acces la serviciile de fabricatie, testare, proiectare oferite de catre IMT in domeniul micro- si nanotehnologiilor, institut dotat in ultimii ani cu echipamente de nivel mondial, unele unice in tara.
4. Colaborare cu IMT sau UPB in elaborarea de proiecte cu finantare interna si internationala, cum ar fi Programul de "Inovare" din PN II (plan national de cercetare, dezvoltare si inovare). Tematica de micro- si nanotehnologii (MNT) care defineste parcul MINATECH-RO este prezenta atat in PN II (a se vedea prioritatile din Programul de "Parteneriate") cat si in Programul cadru 7 (PC7) al UE (temele/prioritatile ICT si respectiv NMP). Micro- si nanotehnologiile au aplicatii in aproape toate domeniile (prioritati in PN II) si anume: Sanatate; Mediu; Energie; Agricultura, siguranta si securitate alimentara; Materiale, procese si produse inovative; Tehnologia informatiei si comunicatii; Biotehnologii; Spatiu si securitate.
5. Consultanta pentru participare la activitati de colaborare internationala.

PRECIZARE.
INCD-Microtehnologie, in calitate de coordonator al consortiului MINATECH-RO, precizeaza ca oferta de utilizare (inchiriere) a unor spatii, reluata la inceputul anului 2008 (cei interesati sa ne contacteze la adresa dan.dascalu@imt.ro, preferabil pana la data de 15 ianuarie 2008) se adreseaza unor IMM-uri active in domeniul MNT (criteriu de baza in selectia cererilor de admitere in parc). Oferta de la pozitia 2 se adreseaza de regula firmelor deja prezente in parc, in timp ce ofertele de la pozitiile 3-5 sunt valabile pentru orice entitate (chiar daca pana in prezent nu a mai activat in domeniu).

Cei care doresc ca pentru inceput sa se documenteze in legatura cu micro- si nanotehnologiile, pot accesa site-ul www.imt.ro/ctt si deveni membri ai retelei create de Centrul de Transfer Tehnologic CTT-Baneasa, retea care grupeaza atat furnizori, cat si utilizatori de cunostinte si tehnologii in domeniul MNT. Pentru inscriere in retea se completeaza un formular simplu pe
pagina de web mentionata.


Coordonator consortiu MINATECH-RO
Prof. Dan Dascalu
Director general al INCD-Microtehnologie (IMT-Bucuresti)
dan.dascalu@imt.ro
www.imt.ro

 
   
Contact: info@minatech.ro