Evenimente
Link-uri utile
   

 

 

 

Descrierea proiectului

Proiectul RTN-NANOEL, Romanian Technological Network for integration in the European Platform for NANOELectronics (ENIAC), finanteaza o retea tehnologica de 10 parteneri (universitati si institute de cercetare, unele implicate in PC6) care colaboreaza in cercetare, furnizarea de servicii stiintifice si tehnologice, instruire, diseminare si transfer de tehnologie, in conformitate cu agenda strategica a cercetarii in Platforma Tehnologica Europeana (PTE) ENIAC (noiembrie 2005).

Activitatile CD se vor desfasura in primul rand in domeniile componente de RF (radiofrecventa) si respectiv microfluidica (mentionate explicit in “agenda ENIAC”), in care exista deja experienta cooperarii cu firmele straine (in proiecte europene) si se poate pune problema unui transfer de tehnologie.

Activitati de cercetare cu sunt planificate in domeniile: noi nanodispozitive electronice, noi materiale si procese tehnologice, noi arhitecturi ale sistemelor electronice.

Reteaua va asigura si furnizarea de servicii tehnologice, atat experimentale (nanostructurare si nanolitografie) cat si de proiectare si simulare asistata de calculator, domeniu in care atat coordonatorul (IMT), cat si principalul partener (UPB) dispun de experienta si facilitatile asigurate de colaborarea in sistemul european de servicii pentru microelectronica si microsisteme.

Se asigura accesul comun la o camera alba cu numeroase echipamente noi (inclusiv de nanolitografie), la pachete de software de simulare proiectare la cel mai ridicat nivel pe plan mondial. Exista acces (cu asistenta IMT) la sistemul de servicii EUROPRACTICE.

Serviciile noi vor fi oferite de consortiu si prin infrastructurile de inovare si transfer tehnologic in micro- si nanotehnologie gestionate de catre IMT si UPB, inclusiv centrul romano-german de micro- si nanotehnologii (IMT, GTZ).

Reteaua asigura diseminarea informatiei, instruirea si facilitarea parteneriatelor, in principal pe directia participarii la PC7 si la PTE ENIAC.

 

Ultima actualizare: 26 Noiembrie 2008

Webmaster